|Mannenochtenden

Op weg naar huis, wandelen als een vreemdeling in de vreze des Heren

(2016)

Vader zijn… mannenwerk!

Daarnaast bied ik een serie mannenochtenden over vaderschap en mannen. Het zijn drie bijeenkomsten waarin wordt gesproken over:

Voorafgaande aan de cursus kan de film Courageous worden getoond over mannen die druk zijn en hun gezin verwaarlozen. Ze stellen met elkaar een verklaring op, waarbij ze aan God en aan elkaar beloven een aantal dingen te doen: een betere man te zijn voor hun vrouw, een betere vader voor hun kinderen en serieuzer met de stille tijd bezig te zijn.

Programma

Het is een praktische cursus gecombineerd met een ontbijt en opdrachten. Elke bijeenkomst start met een korte inleiding, een bijbelstudie tijdens het ontbijt met een paar praktische handvatten van mij rondom het thema om vervolgens een opdracht uit te werken rondom het thema. Zoals de verloren zoon of leven van David en zijn overspelige relatie met Batseba. Na afloop van de derde bijeenkomst is er de mogelijkheid om publiekelijk een verklaring te tekenen om te beloven voor God en voor de anderen om een betere man te worden. Daarbij is er een versie voor mannen die getrouwd zijn en niet getrouwd zijn. Optioneel is er de mogelijkheid de vrouwen en kinderen hiervoor uit te nodigen.

Tijdens de trainingen zorgt de organisator voor alles, ik hoef alleen te komen en mijn verhaal te doen. De promotie, mannen en het ontbijt worden door jullie verzorgd. De zaterdagochtenden bevallen uitstekend. Dit is voor meeste mannen prima, want dan kunnen ze op tijd thuis zijn om te sporten of iets anders te doen.

Op weg naar huis, wandelen als een vreemdeling in de vreze des Heren

(2016)

Testimonial

Lewalt Eland Deelnemer mannenochtend

Bert leidde in onze kerk een serie mannenochtenden. Bert deelde Bijbelse kennis, maar deelde ook zijn doorleefde eigen ervaringen. Het huiswerk was niet minder spannend: een brief schrijven aan je eigen vader en deze indien mogelijk met hem delen. Een uitdaging die toch even buiten mijn comfortzone lag, maar het heeft mijn band met mijn vader een enorme verdieping gegeven. Bert leidde ons echt in Bijbelse kennis én kwetsbaarheid, een niet altijd voor de hand liggende combinatie in dit soort bijeenkomsten. Naast Sharing Lives werd het daarmee naar mijn indruk ook echt Changing Lives.

nl_NLNederlands