|Over Sharing Lives

Sharing Lives

Met Sharing Lives hebben we het over ons leven delen, niet alleen kennis delen. Als je contact wilt hebben met mensen dan vraagt het een hele andere basis dan alleen goedemorgen. Je leven delen is veel meer. Het is leven delen met iedereen of dat nou in de kerk is of in de buurt. We hebben dan alleen het stukje extra erbij relaties aangaan met moslims. Het gaat om zaaien en onderhouden. Maar voor er gezaaid kan worden moeten de mijnen (vooroordelen, angsten) worden verwijderd. Op die manier kan de grond klaargemaakt worden om te zaaien. We zijn met ons werk een onderdeel in de schakel in iemands leven. Het is een proces waarbij wij niet de hele ketting overzien.

Jenny werkt als verzorgende-IG bij een veelkleurige thuiszorgorganisatie en investeert door vriendschappen aan te gaan, betrokken te zijn en onderdeel te worden in de levens van anderen. 

Bert heeft diverse academische opleidingen gedaan omdat de ervaring leerde dat in het internationale werk dit deuren opent. Daarmee gedwongen om de praktijk aan te vullen met theologie en theorie. Echter is Bert ten diepste eerst practisioner en daarna pas professor. Zoals zijn favoriete clublied zegt: geen woorden, maar daden. Hij wil het concreet maken. Zo ook in zijn werk: verbindingen leggen tussen moslims en christenen. Een brug bouwen tussen bijvoorbeeld een Iman en een voorganger zodat ze samen iets kunnen betekenen voor de wijk. De theorie is nodig, theorieën bepalen waarom je bepaalde dingen doet en waarom je bepaalde dingen niet doet. Maar het is niet zo dat daarmee alles gezegd is. Om bruggen concreet te maken zijn de trainingen ontstaan, spreekt Bert en schrijft hij. 

Meer weten?

Voorstellen

Met Sharing Lives hebben we het over ons leven delen, niet alleen kennis delen.

Agenda

Overzicht van de planning

Regionale ontmoetingsdagen

Een aantal keren per jaar organiseren we op verschillende plekken In het land kleinschalige regionale ontmoetingsdagen.
nl_NLNederlands