|Huwelijks ervaringsdeskundigen

Passie voor huwelijken

Jenny en ik hebben samen door de jaren heen een passie voor huwelijken gekregen. We vinden het belangrijk om te investeren in ons eigen huwelijk, maar ook in dat van anderen.

Als we mensen kennen, zijn we alert op de dingen die we horen of zien. Dat kan een spontaan gesprek opleveren over hun relatie. Het kan ook zijn dat we ontdekken, dat het misschien beter is om een gesprek eerst één op één te voeren. Jenny praat dan met de vrouw, Bert met de man en dan komen we er samen op terug. Naast persoonlijke gesprekken bieden we formelere huwelijksverdieping door middel van een (pre)marriage course en huwelijksverdiepingsweekenden.

Als we mensen trouwen, houden we samen de voorgesprekken en na het huwelijk spreken we ministens één keer per jaar af om over het huwelijk te praten. Dat doen we soms ook vaker als dat nodig is. Met sommige stellen zijn we al ruim 10 jaar in gesprek. De ervaring leert dat zeker in het begin het fijn is om meerdere keren per jaar met elkaar af te spreken. We zijn dan een vertrouwde buitenstaander, waarmee dingen gedeeld kunnen worden.

Huwelijksverdieping

De huwelijksverdiepingsweekenden zijn voor moslims en christenen. Het jaarlijkse weekend geven we samen met onze islamitische vrienden. We vinden het fijn om dit voor christelijke stellen, niet-christelijke stellen en moslims te doen. De partner kan gelovig zijn of juist niet. We maken daarin geen onderscheid. Daarnaast geven we ook huwelijksverdiepingsweekenden voor alleen christenen.

Juist als je relatie goed is, willen we stellen helpen deze goed te houden. Wat we kunnen doen is jullie de tools geven om van een 7 een 7,5 te maken. Of leren hoe een 7 een 7 blijft. Ons aanbod is een onderhoudsbeurt, een APK voor de relatie. 

Belangrijk is om te weten dat we geen professionals zijn. We zijn amateurs met een passie voor huwelijken, die door de jaren heen gereedschap hebben ontdekt en ontwikkeld. We bieden geen relatietherapie, we lopen met stellen mee, denken mee. Als er serieuze problemen zijn dan verwijzen we door naar professionals. We zijn ervaringsdeskundigen, die ons leven met anderen willen delen.

Testimonials

Deelnemer huwelijksverdiepingsweekend

We zouden elk jaar zo’n opfris cursus moeten krijgen, want ik heb er elke dag nog profijt van.

Rie en Lewalt Eland Deelnemer huwelijkscursus

De huwelijkscursus van Bert en Jenny was voor ons de reden om het halve land te doorkruisen naar Middelburg, maar dat waren welbestede kilometers! Bert en Jenny hebben een ontwapenende stijl, waarin je je gezien en herkend weet. De voorbeelden waren altijd persoonlijk, maar nooit te zwaar op de hand. Cursusleiders die zichzelf kunnen relativeren zijn een echte zegen. Zeker in de goede mix tussen een lach en een traan, een Bijbelse vermaning en een arm om je heen. Met veel opdrachtjes die je uitvoerde met je partner én het huiswerk dat in het weekend moest worden uitgevoerd, werd het gelukkig ook echt een praktisch weekend. We realiseerden ons hoe kostbaar en kwetsbaar het huwelijk eigenlijk is, een prachtig cadeau.

nl_NLNederlands