|Spreker

Spreken

Zo’n 25 keer per jaar spreek ik binnen verschillende stromingen van kerken. De preken hebben een praktische inslag en hebben vaak te maken met het discipel zijn, volgeling zijn van Jezus in de praktijk, met een bijbelse onderbouwing. Hierin ben ik meer onderwijsgever dan spreker. Ik hou van de theorie, maar ik maak het ook graag concreet. Ik geef er handen en voeten aan, zodat de bezoekers na de kerkdienst weten hoe ze ermee aan de slag kunnen.

De thema’s rondom mijn preken zijn:

Bijbelonderwijs is iets wat ik graag doe. Mensen associëren mij vaak met verbinding leggen tussen moslims en christenen, maar in mijn preken trek ik het breder. 

Conferenties

Ik word regelmatig gevraagd als spreker op conferenties, meestal over onderwerpen die te maken hebben met de relaties tussen christenen en moslims, over de ontwikkelingen van de Islam in Europa of interreligieuze dialoog. Daarnaast heb ik op islamitische conferenties gesproken onder andere over Europese waarden en de islam en wijsheid in islamitische context.

Testimonials

Maged Welson Predikant Evangelische Arabische gemeente in Amsterdam Oost

Bert heeft een analytische methode van preken, die de geest en het hart van de luisteraar raakt door het Woord van God. We hebben veel van hem geleerd. Bert is ook getalenteerd in het geven van advies op het gebied van huwelijksrelaties en het adviseren van koppels. Als kerk nodigen we Bert nog steeds uit om bij ons te preken. Bert leeft wat hij zegt in zijn preken of schrijven en is een goed voorbeeld voor de anderen.

Oudste gemeente

De preek van Bert heeft altijd een duidelijk en Bijbelgetrouw thema. Hij vertaalt de Bijbelse woorden op een heldere wijze, waardoor je gemakkelijk kunt begrijpen en onthouden. Hierdoor worden wij bemoedigd de ontvangen boodschap met enthousiasme door te vertellen.

nl_NLNederlands